Club Brugge voorkomt titelfeest Genk en brengt spanning helemaal terug

Racing Genk mag zich nog niet rijk rekenen in de strijd om de Belgische landstitel. De ploeg van Philippe Clement kon zondag op bezoek bij concurrent Club Brugge voor het eerst in acht jaar kampioen worden, maar ging onderuit en moet scherp blijven in de laatste twee speelronden.

Club Brugge
Club Brugge
3 - 2
Genk
Genk

Genk staat al zo'n beetje het hele seizoen bovenaan in de Belgische Pro League en kon zondag de vierde landstitel uit de clubgeschiedenis veiligstellen. Dan moest er wel gewonnen worden bij regerend landskampioen én achtervolger Club Brugge, dat bij een thuiszege weer helemaal terug zou zijn in de titelstrijd. De belangen waren dus wel duidelijk en Genk kende een droomstart van de kraker.

Al in de vierde minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Sébastien Dewaest stond bij de tweede paal helemaal vrij en kopte ongehinderd binnen uit een vrije trap van Leandro Trossard. Club moest in de achtervolging en voerde de druk op, maar wist in de eerste helft niet veel te creëren. Pas op het moment dat Genk de baas was, in de openingsfase van de tweede helft, vond Club uit het niets de 1-1.

Ruud Vormer, die net als Stefano Denswil in de basis was begonnen bij Club, schreef bij de gelijkmaker een assist op zijn naam. Uit de hoekschop van de middenvelder kopte Hans Vanaken raak. Club rook na dit doelpunt bloed en coach Ivan Leko bracht Loïs Openda binnen de lijnen. Hij bewees een gouden wissel te zijn, want kort na zijn entree zette de invaller de thuisploeg op voorsprong.

Krépin Diatta was de aangever bij de 2-1 en maakte zelf de 3-1. De Senegalees was trefzeker met een beheerste volley, waarbij Genk-doelman Danny Vukovic er niet goed uitzag. Omdat Vanaken een strafschop miste kon Zinho Gano vlak voor tijd met een kopbal uit een corner voor de aansluitingstreffer zorgen, waarna Mbwana Samatta nog op de paal kopte. Club kwam met de schrik vrij en heeft nu drie punten minder dan de koploper. De titelhouder doet weer helemaal mee om het kampioenschap.

Antwerp
Antwerp
1 - 1
Anderlecht
Anderlecht

Anderlecht moet oppassen dat het de vijfde plek op de ranglijst niet kwijtraakt: na het gelijkspel bij Antwerp is AA Gent tot op twee punten genaderd. Anderlecht kwam zondag al na vijf minuten op voorsprong, toen Ivan Santini uit een mislukt schot van Andy Najar afdrukte, maar vlak voor rust zorgde Didier Lamkel Ze met een rake kopbal voor de gelijkmaker. Zijn doelpunt bleek tevens het slotakkoord te zijn.