Club Brugge spoelt kater weg dankzij ontketende Lang

Noa Lang heeft Club Brugge vrijdag hoogstpersoonlijk aan de drie punten geholpen. In de thuiswedstrijd tegen KV Oostende scoorde de aanvaller twee keer en speelde hij een cruciale rol bij de rode kaart van de bezoekers.

Club Brugge
Club Brugge
3 - 0
KV Oostende
KV Oostende

De 22-jarige Lang opende na 24 minuten de score en tekende zo voor zijn derde treffer van het seizoen. Hij nam de bal na een fraaie pass van Kamal Sowah mee en prikte hem vervolgens over de uitkomende doelman Guillaume Hubert in het doel: 1-0. Oostende had langszij kunnen komen, ware het niet dat Simon Mignolet een uitstekende reflex in huis had op een inzet van Makhtar Gueye.

Op slag van rust kwam Oostende met een man minder te staan. Steven Fortès werkte de sprintende Lang naar de grond en ontving zijn tweede gele kaart. Na rust ging Club op zoek naar de 2-0. Sowah en Hans Vanaken lieten grote kansen liggen, maar na 56 minuten had Vanaken meer fortuin: op aangeven van Clinton Mata joeg de middenvelder de bal tegen de touwen.

Tien minuten voor tijd viel de 3-0. Vanaken wandelde door de defensie en vond de vrijstaande Lang, die van dichtbij de trekker overhaalde. Lang speelde de wedstrijd uit, terwijl Ruud Vormer na 68 minuten naar de kant werd gehaald, en Bas Dost acht minuten voor tijd als invaller binnen de lijnen kwam voor Charles De Ketelaere. Dost zag diep in blessuretijd nog een treffer worden afgekeurd vanwege buitenspel.

Club Brugge neemt door de overwinning de koppositie over van Union Sint-Gillis. Het is een welkome opsteker voor het team van Philippe Clement, want voor de interlandonderbreking werd op bezoek bij AA Gent met 6-1 verloren. Komende woensdag gaat Blauw-Zwart in de Champions League op bezoek bij Paris Saint-Germain.