Club Brugge haalt uit in Istanbul, Faeröer-sprookje is uit

Reacties

Besiktas was al uitgeschakeld in de Conference League en daarmee was het verzet van de Turkse grootmacht ook meteen gebroken. Club Brugge won er donderdag met liefst 0-5. Elders op de Europese velden zagen we het einde van het prachtige verhaal van KI Klaksvík en doelpunten van vergeten Eredivisie-spelers.

Club Brugge haalt uit in Istanbul, Faeröer-sprookje is uit
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
1 - 1
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

In het Gewiss Stadium werd het de avond van twee vergeten voetballers uit de Eredivisie. Gianluca Scamacca, de spits met een verleden bij PEC Zwolle en PSV, opende halverwege de eerste helft de score op aangeven van Teun Koopmeiners, hij had daarvoor al een goal geannuleerd zien worden door de VAR. Marcus Edwards, ooit een blauwe maandag actief bij Excelsior, zorgde voor het evenwicht tussen Atalanta en Sporting Portugal. De Italianen zijn daarmee zeker van winst in de Europa League-groep, voor Sporting is de tweede plek veilig. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Beşiktaş
Beşiktaş
0 - 5
Club Brugge
Club Brugge

Club Brugge was al zeker van overwintering in de Conference League, en blauw-zwart ondervond donderdag amper weerstand van het reeds geëlimineerde Besiktas. In Istanbul werd het liefst 0-5 door goals van Casper Nielsen, Igor Thiago (twee keer), Raphael Onyedika en Andreas Skov Olsen. Over twee weken heeft de ploeg van Ronny Deila thuis tegen het eveneens al gekwalificeerde Bodø/Glimt een puntje nodig voor groepswinst. Als de Noren winnen, grissen zij de koppositie nog weg.

KÍ
1 - 2
Slovan Bratislava
Slovan Bratislava

Het sprookje van KI Klaksvík is uit, Slovan Bratislava was te sterk. In de eerste helft leek de ploeg van de Faeröer nochtans een nieuw hoofdstuk te gaan schrijven, met een hoofdrol voor Mads Mikkelsen. De middenvelder zorgde met zijn doelpunt voor uitzinnige taferelen, maar de Slowaakse ploeg trok aan het langste eind. Juraj Kucka scoorde twee keer, waardoor Slovan zeker is van overwintering. In de slotronde kunnen ze nog proberen om LOSC Lille de koppositie te ontfutselen in deze Conference League-groep.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.