Club Brugge haalt kampioen Clement als nieuwe trainer

Reacties

Philippe Clement is de nieuwe trainer van Club Brugge. De oud-international moet doen wat hij afgelopen seizoen deed met RC Genk: de Belgische titel veroveren met aantrekkelijk voetbal.

Club Brugge haalt kampioen Clement als nieuwe trainer

Clement was de grote favoriet voor de vacature in het Jan Breydel Stadion, waar Ivan Leko na twee seizoenen werd bedankt voor zijn diensten. Vrijdag werd de aanstelling van de 45-jarige Belg bevestigd. Hij keert daarmee terug op bekend terrein. Clement speelde niet alleen ruim 250 duels voor Club Brugge, maar zette na zijn actieve carrière ook de eerste stappen als trainer.

Na een paar maanden Waasland-Beveren koos hij in december 2017 voor de kans aan de slag te gaan bij RC Genk, een andere oude club van hem. De Limburgse club werd onder zijn leiding in 2019 kampioen. Het blijkt het laatste kunststukje in dienst van Genk, want hij kiest voor Club Brugge als zijn volgende station.

'Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt om terug naar Club te komen', vertelt Clement op de clubwebsite. 'In Genk heb ik prijzen gepakt als speler en als trainer. Bij Club slaagde ik daar ook in als speler en assistent-coach en het is nu tijd om de kroon op het werk te zetten door ook bij Club prijzen te pakken als hoofdcoach.'

Clement krijgt te maken met verschillende Nederlanders bij Club Brugge, waar Ruud Vormer, Arnaut Danjuma en Stefano Denswil onder contract staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.