CL-basisplaatsen voor Ola John, Joshua John en Robben

Ola John staat woensdagavond voor het eerst aan de aftrap van een Champions Leagueduel van Benfica. Voor de Nederlandse vleugelaanvaller is het de derde keer dat hij in de basis staat bij de Portugese topclub.

CL-basisplaatsen voor Ola John, Joshua John en Robben

Twee weken terug maakte John zijn officiële debuut voor Benfica door vlak voor tijd in te vallen in de uitwedstrijd tegen Spartak Moskou. Daarna volgden optredens vanaf het eerste fluitsignaal tegen Gil Vicente en Vitória Guimarães.

Bij de Russische opponent van John en Benfica zit Demy de Zeeuw op de bank. Ook de in Naarden geboren Marokkaans international Nordin Amrabat, die met Galatasaray op bezoek gaat bij CFR Cluj, moet genoegen nemen met een reserverol.

Joshua John (FC Nordsjælland, foto) en Arjen Robben (Bayern München) starten zoals verwacht ook in de basis. Zijn nemen het op tegen respectievelijk Juventus en Lille. Alexander Büttner begint bij Manchester United op de bank (tegen Sporting Braga), ondanks dat manager Sir Alex Ferguson dinsdag nog suggereerde dat de ex-Vitesse-speler in de basis zou starten. Ook Robin van Persie kreeg een plek op de bank toebedeeld. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's