Clásico uitgesteld: Barcelona en Real nog langer in onzekerheid

Reacties

De eerste Clásico van dit seizoen tussen Barcelona en Real Madrid wordt niet gespeeld op zaterdag 26 oktober. Het duel stond oorspronkelijk op die datum gepland, maar wordt vanwege de onrust in Barcelona uitgesteld. De grote vraag is nu wanneer de wedstrijd wel wordt gespeeld. Daar komt maandag pas uitsluitsel over, melden Spaanse sportkranten als Marca en AS.

Clásico uitgesteld: Barcelona en Real nog langer in onzekerheid
© Pro Shots

De rechterlijke uitspraak over voorvechters van Catalaanse onafhankelijkheid heeft gezorgd voor grote onrust in Barcelona. Voor volgende week staat een demonstratie gepland in de Catalaanse hoofdstad. Dat was aanleiding voor La Liga om voor te stellen de confrontatie tussen Barcelona en Real Madrid van 26 oktober van Camp Nou naar Estádio Santiago Bernabéu te verplaatsen. Beide clubs keerden zich echter tegen dat plan.

Het comité van de Spaanse voetbalbond ging vervolgens op zoek naar een andere oplossing en kwam uit bij het uitstellen van de wedstrijd. Als datum wordt gedacht aan 18 december, maar La Liga ziet liever dat het duel naar 7 december gaat, zodat er niet doordeweeks wordt gevoetbald. Het probleem van die datum is dat Barça en Real een dag later in actie komen tegen respectievelijk Real Mallorca en Espanyol. Die duels zouden dan ook verplaatst moeten worden.

Competitiebaas Javier Tebas gaf eerder aan dat 18 december niet mogelijk is omdat dan ook de eerste ronde van het toernooi om de Copa del Rey op het programma staat, maar Barça en Real zijn voor die ronde nog vrijgeloot. Dat heeft te maken met de strijd om de Supercopa. Voor het eerst nemen begin januari niet twee, maar vier clubs het tegen elkaar op. Ook Valencia en Atlético Madrid nemen deel. De clubs, de bond en La Liga hebben tot en met maandag gekregen om tot een akkoord te komen over de nieuwe datum.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.