CL-groepsfase nog ver weg voor Genk na remise in Zwitserland

RC Genk is de reeks van zes wedstrijden die de ploeg scheidt van de Champions League begonnen met een remise. Op bezoek bij het Zwitserse Servette FC moest de ploeg van Wouter Vrancken dinsdagavond genoegen nemen met 1-1.

Servette
Servette
1 - 1
Genk
Genk

In hert Stade de Genève hadden beide ploegen al een paar kansjes gehad toen Genk halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Spits Tolu Arokodare kopte uit een hoekschop raak. Servette rechtte de rug, David Douline kwam het dichtst bij de gelijkmaker met een schot op de paal. Bryan Heynen had gelijk na rust de 0-2 op zijn schoen voor de Vlaamse bezoekers, maar liet de kans liggen.

Gaandeweg de tweede helft werd Servette sterker, een klein kwartier voor tijd bracht dat de thuisploeg uit het Alpenland langszij. Verdediger Steve Roullier kopte de verdiende gelijkmaker achter de sterk keepende doelman Maarten Vandevoordt. Het bleef bij een gelijke stand, omdat Servette-speler Enzo Crivelli met één van de allerlaatste handelingen van de wedstrijd een Belgische poging uit de doelmond werkte.

Volgende week is de return in de Cegeka Arena, de winnaar speelt in de derde voorronde van de Champions League tegen Rangers FC. Als Genk of Servette van de Schotse grootmacht wint, wacht er nog een laatste voorronde voordat de poort naar het hoofdtoernooi zich opent. Om daar te belanden, zullen beide ploegen zich beter moeten presenteren dan in deze wedstrijd.