CL-deelnemersveld compleet: deze ploegen kunnen PSV en Ajax loten

Reacties

Het complete deelnemersveld voor het nieuwe seizoen in de Champions League is bekend. Nederland levert voor het eerst in jaren weer twee ploegen aan het miljardenbal en VI kijkt vooruit naar welke tegenstanders donderdag bij de loting (18.00 uur) aan PSV en Ajax gekoppeld kunnen worden.

CL-deelnemersveld compleet: deze ploegen kunnen PSV en Ajax loten

PSV en Ajax zitten bij de loting in Pot 3, samen met Liverpool, Schalke 04, Olympique Lyon, AS Monaco, CSKA Moskou en Valencia. Deze ploegen kunnen de Nederlandse Champions League-deelnemers dus niet treffen in de groepsfase.

De indeling van Pot 1 was al even bekend. Die bestaat uit de kampioenen van Spanje, Duitsland, Engeland, Italië, Frankrijk en Rusland en de winnaars van de Champions League en Europa League. In Pot 2 nam Benfica, dat woensdag met 1-4 won van PAOK Saloniki, de plek van Liverpool over. De verliezend Champions League-finalist schoof dus door naar de pot waar ook PSV en Ajax in zitten.

Het derde en laatste Champions League-ticket dat woensdag nog op het spel stond ging naar Rode Ster Belgrado. De Servische topclub maakte een 2-0 achterstand ongedaan tegen Red Bull Salzburg en schakelde de Oostenrijkers uit. Dit is bijzonder goed nieuws voor het Nederlandse voetbal.

Rode Ster Belgrado meldt zich in Pot 4 en zorgt ervoor dat Valencia opschuift naar Pot 3. Dinsdag leek het er nog op dat de Spaanse subtopper een mogelijke tegenstander voor PSV en Ajax zou gaan worden. De sterkste ploegen in Pot 4 zijn nu op papier het Italiaanse Internazionale en het Turkse Galatasaray. Bij de loting voor de groepsfase kunnen clubs uit hetzelfde land niet aan elkaar gekoppeld worden.

Pot 1 Pot 2 Pot 3 Pot 4
Real Madrid Borussia Dortmund Liverpool Viktoria Plzen
Atlético Madrid FC Porto Schalke 04 Club Brugge
Barcelona Manchester United Olympique Lyon Galatasaray
Bayern München Shakhtar Donetsk AS Monaco Young Boys
Manchester City Benfica Ajax Internazionale
Juventus Napoli CSKA Moskou 1899 Hoffenheim
Paris Saint-Germain Tottenham Hotspur PSV Rode Ster Belgrado
Lokomotiv Moskou AS Roma Valencia AEK Athene

De eerste groepswedstrijden staan gepland voor 18 en 19 september. Verder wordt er gevoetbald op 2/3 oktober (tweede speelronde), 23/24 oktober (derde speelronde), 6/7 november (vierde speelronde), 27/28 november (vijfde speelronde) en 11/12 december (zesde speelronde). Op maandag 17 december wordt er vervolgens geloot voor de knock-outfase.

Welke groep vind jij ideaal voor PSV en Ajax? Laat het weten in de reacties.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.