City verpulvert Nederlands getint Newcastle

Manchester City heeft in eigen huis hard uitgehaald tegen Newcastle United, waardoor het gat met Chelsea naar vijf punten slinkt: 5-0. Newcastle verloor tot overmaat van ramp Daryl Janmaat met een blessure.

City kwam al in de tweede minuut op voorsprong via een strafschop van Sergio Agüero, die mocht aanleggen na een overtreding van Vurnon Anita. De ex-Ajacied was één van de drie Nederlanders in de basis van Newcastle. Ook Tim Krul en Daryl Janmaat deden mee. Die laatste viel twintig minuten voor het einde uit met een blessure.

Op dat moment stond Newcastle al met 5-0 achter. Samir Nasri had voor de 2-0 gezorgd en de prachtige derde goal kwam van de voet van Edin Dzeko (foto). City begon ook geweldig aan de tweede helft, want David Silva nam in de 51ste en 53ste minuut de 4-0 en 5-0 voor zijn rekening.

Newcastle mocht van geluk spreken dat City daarna geen vol gas meer gaf. Bij de thuisclub kwam twintig minuten voor het einde debutant Wilfried Bony binnen de lijnen. De ex-spits van Swansea City en Vitesse kreeg enkele minuten na zijn entree een enorme kans, maar Krul verwerkte zijn schot tot corner.

Door de zege verkleint City het gat tot koploper Chelsea, dat eerder vandaag met 1-1 gelijkspeelde tegen Burnley, naar vijf punten. Newcastle staat elfde.