City vernedert en verpulvert rivaal United in derby

Veel Manchester United-fans zullen zich op maandag ziek melden bij hun werkgever. In de Manchester Derby werden The Red Devils zondagmiddag op ongekende wijze vernederd door de stadgenoot en eeuwig rivaal Manchester City: 1-6.

De wedstrijd om de koppositie ging fel van start. Vooral voor de thuisploeg was een overwinning van groot belang, in de wetenschap dat City bij een zege een gat zou slaan van vijf punten. United onderging echter een dramatisch scenario. De ploeg van Sir Alex Ferguson moest al na 22 minuten buigen voor de stadgenoot.

Uitgerekend Mario Balotelli, die zaterdag nog in het nieuws kwam vanwege een brandend huis na vuurwerkgebruik, brak de ban. Met een harde schuiver zorgde de Italiaan voor stilte in het kolkende Old Trafford (0-1). Na het scoren toonde de veelbesproken aanvaller een shirt onder zijn wedstrijdtenue met de tekst Why Always Me?. City hield stand tot de rust en ging ook in de tweede helft onverstoorbaar door met voetballen. Voor United werd het winnen van de wedstrijd loodzwaar nadat Jonny Evans een rode kaart ontving. De verdediger vergreep zich aan Balotelli.

Een goed opgezette aanval leidde uiteindelijk tot de 2-0 voor City. Balotelli reageerde attent op een strakke voorzet van James Milner. Om de pijn van United te vergroten bracht Sergio Agüero de score tot 0-3. De riante voorsprong zorgde ervoor dat alleen het lied van City, Blue Moon, door het United-stadion ging. De normaal zo aanwezige United-supporters waren in geen velden of wegen te bekennen.

Darren Fletcher was met een eretreffer het enige lichtpuntje aan de zijde van de Mancunians. Met een fraai schot liet hij City-doelman Joe Hart kansloos (1-3). Meer kon United niet brengen. Sterker, United werd in de minuten erna verpulverd.

In de slotfase van het duel zorgde Edin Dzeko op enigszins gelukkige wijze voor 4-1, twee minuten later was het David Silva die de score tot 1-5 bracht. De vernedering werd voltooid door opnieuw Dzeko: 1-6.

City gaat door de overwinning aan kop en staat met liefst vijf punten voor op Manchester United. Foto: VI Images