City trekt derde Engelsman binnen week aan

Reacties

Patrick Roberts heeft Fulham verruild voor Manchester City. De achttienjarige vleugelaanvaller is de derde Engelse speler binnen een week die aan de slag gaat bij The Citizens.

City trekt derde Engelsman binnen week aan

Dinsdag rondde City de komst van Raheem Sterling af. Het twintigjarige toptalent kwam voor zestig miljoen euro over van Liverpool. Drie dagen later was het de beurt aan Fabian Delph, voor wie City elf miljoen euro betaalde aan Aston Villa. Na de internationals volgde belofte Roberts.

Afgelopen seizoen kwam Roberts namens Fulham tot zeventien wedstrijden in het Championship. De rechtsbuiten debuteerde op 8 september 2014 bij Engeland Onder-19, waar hij inmiddels vijf wedstrijden voor speelde en vier keer scoorde. City betaalt zeven miljoen euro aan Fulham, maar dat bedrag kan nog oplopen naar vijftien miljoen euro.

City moest op zoek naar Engelse of in Engeland opgeleide spelers, aangezien het na het vertrek van Dedryck Boyata, Frank Lampard, James Milner, Micah Richards en Scott Sinclair te weinig homegrown-spelers in zijn selectie had.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.