City op herhaling, hattrick Obinna redt West Ham

Het gebeurt vaker dat een club uit de Premier League zich verkijkt op een kleine tegenstander in de FA Cup. Ook afgelopen weekend was dit weer het geval. Manchester United won zaterdag met moeite van Southampton, Arsenal verslikte zich zondag bijna in Huddersfield Town en The Citizens moeten op herhaling tegen het nietige Notts County.

Notts County – Manchester City 1-1

Notts County wist de volledige eerste helft geen treffer te incasseren. De ploeg uit de League One kwam zelfs op voorsprong. Neil Bishop zette de thuisploeg na een voorzet op maat van Alan Gow op voorsprong. Tot tien minuten voor tijd stonden de bezoekers uit de Premier League op een 1-0 achterstand.

De nieuwe aankoop Edin Dzeko bewees zijn waarde en zorgde ervoor dat City geen modderfiguur sloeg. Op aangeven van Micah Richards gleed de van Wolfsburg overgekomen aanvaller de bal in het doel.

West Ham United - Nottingham Forest 3-2

Ook West Ham had een moeilijke middag tegen Nottingham Forest. De ploeg van manager Avram Grant kwam zondag vroeg op voorsprong maar keek na veertig minuten tegen een achterstand aan. Op slag van rust kon Victor Obinna (foto) met zijn tweede treffer van de wedstrijd The Hammers weer op gelijke hoogte brengen.

Tien minuten na rust vervulde Obinna door middel van een penalty zijn hattrick en zorgde er zo voor dat zijn West Ham een ronde verder bekert.

Overige uitslagWolverhampton Wanderes - Stoke City 0-1 Foto: VI Images