City met schrik vrij tegen gepromoveerde Southampton

Manchester City combineerde er tegen het gepromoveerde Southampton lustig op los, maar bracht zichzelf in de problemen door kans op kans te missen. Met hangen en wurgen won de titelverdediger zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen: 3-2.

De manier waarop David Silva in de zeventiende minuut een strafschop, toegekend na een overtreding van Jos Hooiveld op Carlos Tévez, miste sprak boekdelen. Doelman Kelvin Davis kon de slappe inzet van de Spanjaard eenvoudig keren.Carlos Tévez gaf één minuut voor rust het goede voorbeeld, door een pass van Samir Nasri op waarde te schatten en Davis kalmpjes te passeren met een geplaatst schot in de korte hoek. Kort daarna was City al dicht bij de 2-0, maar Tévez stuitte ditmaal wel op de vuisten van de Southampton-doelman.Tévez was in de eerste zestig minuten van de wedstrijd de enige die het vizier op scherp had staan. Vooral Edin Dzeko, ingevallen voor de met een brancard van het veld gedragen Sergio Agüero, grossierde in het missen van prima mogelijkheden. Dit terwijl Silva van dichtbij op de lat schoot. Die slordigheid werd afgestraft door The Saints, die in de tweede helft in tien minuten twee keer uiterst efficiënt waren bij twee spaarzame uitvallen. In de 59ste minuut was invaller Rickie Lambert verantwoordelijk voor de gelijkmaker met een onberispelijk schot in de lange hoek. Negen minuten later leek een sensatie op handen, toen Steven Davis met een schuiver voor de 1-2 zorgde.City stelde echter al gauw orde op zaken. Vier minuten nadat het op achterstand was gekomen, zorgde Dzeko van dichtbij voor de 2-2, omdat Southampton de bal bij een hoekschop niet uit de doelmond kreeg. Tien minuten voor het einde profiteerde Nasri (foto) van matig wegwerken van verdediger Daniel Fox, die de bal recht voor de voeten van de Fransman kopte. Jos H<b></b>ooiveld vloert Carlos Té<b></b>vez in eigen strafschopgebied, maar David S<b></b>ilva mist de daaropvolgende penalty. Foto: VI Images