City-doelwit Paquetá verdacht van overtreden gokregels

Reacties

Lucas Paquetá ligt onder de loep van de Engelse voetbalbond FA en de wereldvoetbalbond FIFA. Er is een onderzoek gestart naar de middenvelder van West Ham United, die ervan wordt verdacht dat hij de gokregels heeft overtreden. Vanwege het onderzoek is hij al uit de Braziliaanse selectie gehaald.

City-doelwit Paquetá verdacht van overtreden gokregels
© Pro Shots

Paquetá was opgeroepen voor de aankomende interlands van Brazilië, tegen Bolivia en Peru, maar interim-coach Fernando Diniz heeft de naam van de technicus uit zijn lijst verwijderd. 'Hij is een speler waar ik veel van hou, maar hij heeft tijd nodig om deze problemen op te lossen', wordt Diniz geciteerd. Daarmee doelt hij op het onderzoek dat is gestart door de FA en FIFA.

Het onderzoek zou zich concentreren op weddenschappen die in Brazilië zijn geplaatst op gele kaarten die Paquetá in het afgelopen seizoen pakte. Hij werd bij West Ham en de nationale ploeg in totaal negen keer op de bon geslingerd. Sky Sports meldt dat Paquetá ontkent dat hij zelf weddenschappen heeft geplaatst en dat hij geschokt is door de berichten.

De BBC heeft West Ham zonder succes gevraagd om een reactie.

De 25-jarige Paquetá maakte vorig jaar de overstap van Olympique Lyon naar West Ham. Hij staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester City, dat tevergeefs op de 42-voudig Braziliaans international geboden heeft. Of City de jacht doorzet nu Paquetá moet vrezen voor een maandenlange schorsing, valt nog maar te bezien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.