Cillessen boekt eenvoudige bekerzege met B-ploeg Barça

Reacties

Barcelona heeft geen averij opgelopen in het toernooi om de Copa del Rey. Op bezoek bij Real Murcia won de B-ploeg van de Catalanen eenvoudig: 0-3.

Cillessen boekt eenvoudige bekerzege met B-ploeg Barça

Het eerste doelpunt voor de formatie van Ernesto Valverde liet even op zich wachten. Pas één minuut voor rust werd de ban gebroken door een kopbal van Paco Alcácer op aangeven van Gerard Deulofeu.

Tegen de Segunda División B-club (derde niveau) kregen verschillende sterkhouders rust. Zo zaten Lionel Messi, Andrés Iniesta en Luis Suárez niet eens bij de selectie. De eerste twee werden maandagavond gekozen in het FIFA Elftal van het Jaar. In het bekertoernooi was er ook eindelijk ruimte voor Jasper Cillessen om wat spelritme op te doen. Zelfs Thomas Vermaelen startte weer eens vanaf het eerste fluitsignaal.

Na de pauze liep de B-ploeg van Barcelona uit naar een gemakkelijke overwinning. Delofeu verdubbelde de voorsprong na een Suárez-achtige dribbel. De Spanjaard kreeg de bal in de kluts mee, maar bleef in de afronding ijzig koud: 0-2. Vier minuten later was het de beurt aan de 22-jarige José Arnáiz (foto). De debutant sneed naar binnen en schoot de bal hard, onderin de verre hoek. Ook de negentienjarige Marc Cucurella beleefde zijn vuurdoop in de hoofdmacht van Barça, de linksback staat bekend als een groot talent in Spanje.

In de slotfase nam Barcelona wat gas terug en spaarde het de krachten, desondanks lijkt plaatsing voor de achtste finale een formaliteit. De return is over ruim een maand. Zaterdag komt de koploper van La Liga in actie in de competitie tegen Athletic de Bilbao (20.45 uur).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.