Chong maakt eerste Werder-goal in ruime zege op FC Groningen

FC Groningen heeft zaterdag een stevige nederlaag moeten slikken. Werder Bremen was in Lohne met 4-0 te sterk voor de formatie van trainer Danny Buijs.

Arjen Robben was er niet bij, net als Jan de Boer, Görkem Can, Ahmed El Messaoudi, Patrick Joosten en Nicklas Strunck bleef de 36-jarige aanvaller in Nederland. Zijn plek in de voorhoede werd overgenomen door de twee keer zo jonge Romano Postema (18). Bij Werder was er een basisplaats voor Tahith Chong.

Groningen begon niet lekker aan de wedstrijd. Gabriel Gudmundsson blesseerde zich bij een tackle op Chong en moest per brancard van het veld. Nog voordat Buijs een vervanger kon inbrengen lag de openingstreffer erin: aanvaller Josh Sargent zorgde voor de 1-0. In de vijftiende minuut maakte Johannes Eggestein er van dichtbij al 2-0 van, waarna Leonardo Bittencourt met een intikker uit de rebound de 3-0 liet aantekenen.

Tien minuten voor rust werd het zelfs al 4-0. Na slordig balverlies van Ko Itakura kon Chong de bal overnemen. De Nederlander dribbelde langs Wessel Dammers het strafschopgebied binnen en legde de bal in de verre hoek. Voor de Manchester United-huurling was het een mooi moment: het was zijn eerste doelpunt in het shirt van Werder.

In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. Sam Schreck was er nog het dichtste bij, de Duitser schoot een kwartier na rust tegen de paal. Die eretreffer bleef Groningen bespaard. De formatie van Buijs krijgt volgende week een herkansing met een oefenwedstrijd tegen Arminia Bielefeld. Een week later wacht de start van de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen PSV.