Chievo's Pellissier zit Juventus dwars met hattrick

Juventus wist thuis niet te winnen van Chievo, doordat Sergio Pellissier drie keer scoorde namens de bezoekers. Genoa en AS Roma wonnen beide wel van respectievelijk Reggina en Bologna.

Juventus-Chievo 3-3Tot de blessuretijd leek Juventus op weg naar een thuiszege, maar Pellissier (foto) bleek een ware kwelgeest. De spits had voor rust al twee keer gescoord en in de slotminuten voltooide hij zijn hattrick. Bij de tweede paal kopte hij een voorzet van Antonio Langella achter Gianluigi Buffon. Juventus was in de tweede helft goed teruggekomen van een 1-2 ruststand. Tien minuten voor tijd zette Vincenzo Iaquinta La Vecchia Signora op aangeven van Mauro Camoranesi op voorsprong, maar Pellissier zorgde uiteindelijk nog voor het verdiende gelijkspel.

Reggina-Genoa 0-1Genoa blijft ook na de dertigste speelronde vierde in de Serie A. De bezoekers dankten de overwinning aan invaller Thiago Motta. De voormalig speler van Barcelona kwam in de 68ste minuut in het veld en tien minuten later zorgde hij voor de enige treffer van de wedstrijd. In het laatste kwartier kwam Genoa niet meer in de problemen tegen Reggina en boekte zo zijn vijftiende zege van het seizoen.

AS Roma-Bologna 2-1Francesco Totti besliste met twee benutte strafschoppen het thuisduel met Bologna. De aanvoerder van AS Roma opende in de twaalfde minuut de score vanaf de strafschopstip. Massimo Marazzina zette Bologna een kwartier leter echter weer op gelijke hoogte. In de dertiende minuut van de tweede helft kreeg de thuisclub opnieuw een penalty na een overtreding op Julio Baptista en Totti passeerde Francesco Antonioli voor de tweede keer.

Juventus blijft ondanks het puntverlies tweede, maar koploper Internazionale kan negen punten voorsprong nemen. Fiorentina en AS Roma behouden hun vierde en zesde plaats.