Chelsea zegeviert in uitduel met knokploeg Stoke City

Reacties

Chelsea heeft door een 2-0 overwinning bij Stoke City de voorsprong op nummer twee Manchester City weer vergroot tot drie punten. In het Brittania Stadium waren een rake kopbal van John Terry na net een minuut spelen en een late frommelgoal van Cesc Fabregas voldoende voor de zege.

Chelsea zegeviert in uitduel met knokploeg Stoke City

De fans hadden in Stoke-on-Trent nog maar net hun plaatsen ingenomen of het was al raak. Cesc Fabregas nam de hoekschop en kreeg door de rake kopbal van Terry (foto) al zijn twaalfde assist van het seizoen op zijn naam.

Na de vroege achterstand haalde de ploeg van basisspeler Erik Pieters zich binnen twintig minuten twee keer de woede van Chelsea-manager José Mourinho op de hals. Phil Bardsley ontsnapte aan een donkerrode kaart toen hij Eden Hazard een doodschop gaf. Even later werd Diego Costa, toch  niet vies van een stevig duel, volledig onder de voet gelopen. Het waren overtredingen die het imago van Stoke als snoeiharde ploeg alleen maar bevestigden.

Omdat Chelsea verzuimde verder weg te lopen bij de ploeg van Mark Hughes, Costa schoot in kansrijke positie voorlangs, bleef het lang spannend. Al was dat ook aan arbiter Neil Swarbrick te danken. Hij liet Bardsley immers nóg een keer aan een rode kaart ontsnappen toen hij zijn tweede gele kaart had moeten krijgen voor een overtreding op Costa.

In de slotfase besliste Fabregas het duel kort nadat invaller Charlie Adam maar rakelings naast had geschoten. De aanname van de Spanjaard was subliem, maar hij had wat geluk toen hij de bal in de hoek frommelde. Ook de late invalbeurt van Oussama Assiadi, hij verving Marko Arnautovic, kon de 0-2 eindstand niet meer beïnvloeden. Costa liet tot zijn eigen frustratie in de slotfase ook nog een enorme kans liggen.

Door de zege heeft Chelsea na zeventien duels drie punten voorsprong op City en tien op nummer drie Manchester United. De ploeg van Mourinho treft in de komende tien dagen West Ham United (thuis), Southampton (uit) en Tottenham Hotspur (uit) en kan daarin de status als de grote titelkandidaat gaan bevestigen. Stoke is middenmoter, maar moet voorzichtig omlaag gaan kijken.

Consternatie aan de zijlijn, waar José Mourinho zich herhaaldelijk boos maakte over het harde spel van de thuisploeg.
Consternatie aan de zijlijn, waar José Mourinho zich herhaaldelijk boos maakte over het harde spel van de thuisploeg.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.