Chelsea wint FA Cup-thriller van Leicester mede door wereldgoal Madueke

Reacties

Op Stamford Bridge is zondagmiddag een ware FA Cup-thriller afgewerkt. Chelsea en Leicester maakten er een vermakelijke wedstrijd van. Het werd 4-2 in het voordeel van The Blues en Noni Madueke maakte een pracht van een treffer.

Chelsea wint FA Cup-thriller van Leicester mede door wereldgoal Madueke
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
4 - 2
Leicester City
Leicester City

Na de goede voorbeelden van Coventry City en Manchester City was het zondag de beurt aan Chelsea en Leicester City in de kwartfinales van de FA Cup. The Blues grepen eind februari nog naast de League Cup door de finale van Liverpool te verliezen (0-1) en dus zijn de ogen in Londen voor een heel groot deel gericht op het andere Engelse bekertoernooi.

Chelsea trad op volle oorlogssterkte aan tegen Leicester. Eén van de spelers die aan de aftrap mocht starten, was Marc Cucurella. De linksback keerde een weekend geleden terug van een enkelblessure en mocht ook tegen Leicester weer starten. De Spanjaard betaalde het vertrouwen van Mauricio Pochettino meteen uit, aangezien hij de openingstreffer voor zijn rekening nam.

Na dat moment leek Chelsea een eenvoudige middag te gaan beleven, aangezien de bal op de stip ging. Normaal gesproken gaat Cole Palmer achter de bal staan bij een strafschop, maar dit keer legde Raheem Sterling aan. Helaas voor de 82-voudig international van Engeland zag hij zijn inzet gekeerd worden door Jakub Stolarczyk. Vlak voor rust viel er toch wat te juichen voor Sterling, aangezien hij de aangever was bij de 2-0 van Palmer.

Na rust was het Leicester dat brutaal op de deur klopte. Dat leidde tot de aansluitingstreffer, die op vrij kolderieke wijze tot stand kwam. Axel Disasi passeerde zijn eigen doelman Robert Sánchez van flinke afstand. Het bleek nog niet genoeg voor Leicester. Ruim tien minuten later maakte Stephy Mavididi de gelijkmaker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vanaf dat moment was het Chelsea dat weer op jacht ging naar de voorsprong. The Blues werden ruim een kwartier voor tijd in het zadel geholpen. Nicolas Jackson brak door en werd neergehaald, waardoor Callum Doyle de rode kaart ontving. Het duurde vervolgens tot in de extra tijd dat Chelsea het tiental van Leicester op de knieën kreeg. Carney Chukwuemeka liet Stamford Bridge eerst ontploffen, maar het echte slotakkoord kwam van Madueke. De voormalig aanvaller van PSV dribbelde erop los en schoot daarna hard, geplaatst raak in de verre kruising.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Chelsea is de derde club die zich heeft geplaatst voor de halve finale van de FA Cup. Daar komt later op de dag nog een vierde bij. Manchester United en Liverpool vechten om 16.30 uur uit wie dat wordt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.