Chelsea troeft Barcelona af in strijd om begeerde Sarr

Reacties

Chelsea heeft Malang Sarr binnengehaald. De verdediger, die transfervrij was nadat zijn contract bij OGC Nice was afgelopen, wordt echter nog niet gezien als een directe versterking voor de selectie.

Chelsea troeft Barcelona af in strijd om begeerde Sarr
© Pro Shots

Chelsea meldt dat de 21-jarige Sarr een vijfjarig contract heeft getekend op Stamford Bridge, maar in zijn eerste seizoen in ieder geval nog verhuurd zal worden. Het is nog niet bekend naar welke club de Frans jeugdinternational zal gaan. Chelsea wil Sarr elders vlieguren laten maken en hoopt dat de mandekker volgend seizoen een aanwinst kan zijn voor de ploeg van Frank Lampard.

Sarr speelde sinds zijn vijfde voor Nice en brak op zijn zeventiende door in het eerste elftal. De centrumverdediger, die ook als linksback uit de voeten kan, kwam tot dusver tot 119 officiële wedstrijden voor de club uit zijn geboortestad. In het afgelopen seizoen kwam hij in negentien competitieduels in actie.

Mede vanwege zijn transfervrije status was Sarr behoorlijk gewild. Zo zat bijvoorbeeld ook Barcelona achter de mandekker aan. De jongeling heeft echter gekozen voor een avontuur in Engeland. 

Sarr zal zoals gezegd niet direct aansluiten bij Chelsea, dat nog wel bezig is om zijn defensie te versterken. Woensdag werd linksback Ben Chilwell al overgenomen van Leicester City en het ligt in de lijn der verwachting dat Thiago Silva de nieuwe centrale verdediger wordt. De 35-jarige Braziliaan kan transfervrij worden overgenomen van Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.