Chelsea heeft op bezoek bij Burnley voor de derde keer op rij gewonnen. Ook Everton zegevierde thuis tegen Bournemouth, terwijl een horrorblessure het duel tussen Fulham en Sheffield United overschaduwde.

Burnley
1 - 4
Chelsea
Chelsea

De start van het seizoen was dramatisch voor Chelsea, maar de ploeg van manager Mauricio Pochettino lijkt de weg naar boven gevonden te hebben. Na de overwinningen op Brighton & Hove Albion (1-0) en Fulham (0-2) werd ook Burnley verslagen. Al kwam de promovendus na een kwartier nog wel op voorsprong via de pas achttienjarige Wilson Odobert.

Op slag van rust kregen de bezoekers echter wat hulp van Ameen Al Dakhil, die een voorzet van Raheem Sterling (foto) achter zijn eigen doelman werkte. De voormalige aanvaller van Liverpool en Manchester City was sowieso belangrijk voor Chelsea, want kort na rust verdiende hij een strafschop, die door Cole Palmer werd benut, en in de 65ste minuut maakte hij zelf de 1-3.

Het slotakkoord kwam een kwartier voor tijd van Nicolas Jackson; op aangeven van Palmer maakte hij het vierde doelpunt van Chelsea deze middag. Door de overwinning heeft de Londense club nu elf punten uit acht duels, waarmee het nu negende staat in de Premier League.

Everton
Everton
3 - 0
AFC Bournemouth

Ook Everton begon dramatisch aan het seizoen, maar dat was zaterdagmiddag niet te zien tegen Bournemouth. Al na acht minuten kwam de ploeg van manager Sean Dyche op voorsprong via James Garner, die koel afrondde na goed drukzetten van The Toffees.

Acht minuten voor rust maakte Jack Harrison er op fraaie wijze 2-0 van. Met veel gevoel schoot hij de bal over doelman Neto. In de tweede helft ging Everton vrolijk verder, want na een uur maakte Abdoulaye Doucouré de 3-0.

Fulham
Fulham
3 - 1
Sheffield United

De eerste helft van het duel tussen Fulham en Sheffield United duurde liefst 61 minuten. Oorzaak van de vertraging was de ernstige blessure van Chris Basham, die vermoedelijk een dubbele beenbreuk opliep en het veld per brancard verliet.

In de tweede helft kwam de thuisclub op voorsprong door een treffer van Bobby Decordova-Reid, maar een eigen doelpunt van Antonee Robinson betekende in de 73ste minuut de 1-1. In de 76ste minuut kwam Fulham opnieuw op voorsprong, dit keer door een afstandsschot van Tom Cairney, dat via keeper Wes Foderingham over de doellijn ging. Willian besliste de wedstrijd definitief door in de extra speeltijd de 3-1 te maken.