Chelsea stoot Manchester City van de derde plaats

Chelsea neemt de derde positie in de Premier League over van Manchester City. In een gelijk opgaand duel verloor de ploeg van Roberto Mancini de kraker (2-0).

Vanaf minuut één werd er druk gezet op zowel het doel van Joe Hart (Manchester City) als die van Petr Cech (Chelsea). Laatstgenoemde moest echter als eerste serieus optreden. Yaya Touré zag zijn harde schot gestopt worden door de Tsjech.

Naarmate de eerste helft vorderde nam de aanvalsdruk af op het veld. Een onzichtbare Fernando Torres slaagde er opnieuw niet in om het verschil te maken. Toch werd Chelsea na rust sterker.

Waar eerst Salomon Kalou dicht bij de openingstreffer was, kreeg even later Branislav Ivanovic dé kans van de wedstrijd. Zijn kopbal werd echter onbewust doch knap verwerkt door City-verdediger Vincent Kompany.

Manchester City begon minder aanvallend te spelen en het lukte Chelsea om het stugge spel van de bezoekers te breken. Een kopbal van David Luiz resulteerde in de openingstreffer. In de slotminuut bepaalde Ramires met een fraaie individuele actie de eindstand op 2-0.

Na de uitschakeling in het Europa League-duel verloor City opnieuw een belangrijk duel. The Citizens vinden zichzelf nu terug op de vierde positie met een achterstand van liefst tien punten op lijstaanvoerder Manchester United. Foto: VI Images