Chelsea is ook na tien duels nog ongeslagen in de Premier League. Ook zonder sterspeler Eden Hazard was Burnley een eenvoudige prooi voor de ploeg van manager Maurizio Sarri. Arsenal zag een fraaie reeks tot einde komen.

Burnley
0 - 4
Chelsea
Chelsea

Hazard was zondag niet van de partij vanwege rugklachten. Op de linkerflank werd hij vervangen door Willian, die continu dreigend was. De Braziliaan was ook als eerste zeer dicht bij een treffer, maar raakte de paal. In de 22ste minuut was het wel raak. De zo twijfelachtig aan het seizoen begonnen Álvaro Morata prikte binnen na een steekbal van Ross Barkley: 1-0.

In het vervolg van het eerste bedrijf probeerde Chelsea direct door te drukken. Morata kreeg twee kansen en vroeg om een strafschop, hetgeen Willian ook deed. In geen van die gevallen werd er gescoord of werden de penaltyclaims verhoord. Willian kreeg zelfs een gele kaart voor een schwalbe.

Het doordrukken lukte Chelsea na rust wel. Eerst was het Barkley die met een schuiver van afstand het net vond. Met die goal was het verzet van de thuisploeg gebroken. Dat was helemaal zo toen Willian in de 62ste minuut hetzelfde deed. In de slotfase kwam de zege van Chelsea dus geen moment meer in gevaar en deed invaller Ruben Loftus-Cheek op aangeven van Marcos Alonso nog een duit in het zakje met de 0-4.

Ondanks de eenvoudige zege was het uitvallen van Pedro, die al vroeg werd vervangen door Loftus-Cheek, wel een tegenvaller voor Chelsea. Met 24 punten bezet Chelsea de tweede plek achter Liverpool, dat twee punten meer heeft.

Crystal Palace
2 - 2
Arsenal
Arsenal

Arsenal zou bij de achtste Premier League-zege op rij ook op twee punten van Liverpool komen. Zover kwam het niet. Palace, met Patrick van Aanholt in de basis en Jairo Riedewald op de bank, liet in de beginfase immers zien zich niet zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Na een kwartier raakte Wilfried Zaha de paal.

Omdat Andros Townsend net naast schoot na een schitterende Palace-aanval en Arsenal de kansen van Alexandre Lacazette, Héctor Bellerín en Mesut Özil niet in treffers om wist te zetten, leek het bij 0-0 te blijven voor rust. In de blessuretijd van de eerste helft kwam daar evenwel alsnog verandering in. Shkodran Mustafi werkte immers Cheikhou Kouyaté naar de grond en Luka Milivojevic benutte de strafschop. Even daarvoor had Jordan Ayew ook al om een strafschop gevraagd, maar die toen niet gekregen. Milivojevic (foto) herstelde zich met zijn treffer niet alleen van zijn misser van vorige week tegen Everton, maar tekende hij ook voor de eerste thuisgoal van Palace dit seizoen.

In een relatief kort tijdbestek draaide Arsenal na rust de rollen om. In de 51ste minuut schoot Granit Xhaka op schitterende wijze een bal in de verre kruising. Doelman Wayne Hennessey raakte de bal wel, maar kon de 1-1 niet voorkomen.

In de 56ste minuut werd het ook 1-2. Pierre-Emerick Aubameyang, die ook weer in de basis was begonnen, werkte bij een doorgeschoten bal na een corner van dichtbij binnen. Tv-beelden en de doellijntechnologie wezen na die goal uit dat de bal inderdaad de doellijn was gepasseerd. De Palace-spelers haalden ook verhaal omdat bij het kopduel voorafgaand aan de goal Lacazette met zijn hand naar de bal ging en hands leek te maken. In de Premier League wordt er geen gebruik gemaakt van de VAR, dus kon niet meer bekeken worden of dat besluit juist was.

Palace legde zich niet neer bij een nederlaag en vocht zich uiteindelijk naar een punt. Na een lichte, maar onbeholpen overtreding van Xhaka – die noodgedwongen de linksback van The Gunners was – ging Zaha naar de grond. Opnieuw schoot Milivojevic feilloos raak, waardoor het 2-2 werd. Daarbij zou het blijven.

Arsenal zag dus een einde komen aan een fraaie serie, de voorgaande elf officiële duels (waarvan zeven in de competitie) werden immers gewonnen. Omdat dat zondag niet lukte, is het gat met Liverpool vier punten.