Chelsea onderhandelt met Henk ten Cate

Chelsea heeft Henk ten Cate op het oog als nieuwe veldtrainer, meldt de nieuwe Voetbal International. De leiding van de Londense club sprak vorige donderdag met de huidige coach van Ajax.

Chelsea onderhandelt met Henk ten Cate

Het gesprek vond plaats in Londen, in het huis van technisch directeur Frank Arnesen. Het onderhoud tussen Ten Cate en Chelsea ging louter over sportieve zaken. Zijn zaakwaarnemer, Sigi Lens, was nog niet aanwezig. Inmiddels is Lens echter al wél in onderhandeling met de leiding van The Blues. De verwachting is dat beide partijen op korte termijn tot een akkoord komen.

Ten Cate staat bij Ajax nog tot de zomer van 2008 onder contract. Bij Chelsea moet de Amsterdammer het veldwerk voor zijn rekening nemen onder manager Avram Grant. Chelsea streeft naar een nieuwe structuur van de technische staf, die te vergelijken is met die van Manchester United. Bij die club is Alex Ferguson de manager, terwijl assistent Carlos Queiroz de trainingen verzorgt.

Chelsea zou Ten Cate vooral hebben benaderd vanwege diens aanvallende voetbalvisie. Daarnaast zal het meehelpen dat de Nederlander als assistent succesvol was met Barcelona, waar hij de rechterhand was van Frank Rijkaard.

Bekijk hier al onze video's