Chelsea morele winnaar na intense topper tegen Liverpool

Reacties

Titelkandidaten Liverpool en Chelsea hebben elkaar zaterdag in evenwicht gehouden. De topper op Anfield Road ontbrandde pal voor rust na een hachelijk moment voor het doel van Édouard Mendy.

Chelsea morele winnaar na intense topper tegen Liverpool
Liverpool
Liverpool
1 - 1
Chelsea
Chelsea

In een intense wedstrijd had Chelsea aanvankelijk het beste van het spel. The Blues drukten het veldoverwicht halverwege de eerste helft uit in de score door een knappe goal van Kai Havertz. De Duitse aanvaller nam de openingstreffer voor zijn rekening door een corner van Reece James achterwaarts over Alisson in de verre hoek te koppen te koppen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op slag van rust kwam het duel pas echt tot leven. In de blessuretijd kreeg Joël Matip een enorme kans op de gelijkmaker, maar de Liverpool-verdediger schoot de bal eerst recht de lucht in en raakte in de rebound de lat. Sadio Mané leek vervolgens alsnog te scoren, dat werd voorkomen door James. De rechtervleugelverdediger van Chelsea hield de bal enigszins ongelukkig met zijn hand uit het doel. Na het bekijken van de beelden toonde scheidsrechter Anthony Taylor zich onverbiddelijk. James kon inrukken met rood, Liverpool kreeg een penalty.

Mohamed Salah benutte het buitenkansje en poetste zo de Chelsea-treffer van Kai Havertz weg. In de commotie rondom het curieuze moment bestrafte Taylor Chelsea-spelers Antonio Rüdiger en Mendy na hevig protesteren met een gele kaart.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tactische omzetting
Chelsea-trainer Thomas Tuchel deed in de rust een tactische omzetting door Ngolo Kanté en doelpuntenmaker Havertz naar de kant te halen. Met Thiago Silva en Mateo Kovacic in de ploeg hoopte de Duitser ondanks de numerieke minderheid meer grip op de wedstrijd te krijgen. Liverpool bleef dicteren, maar had grote moeite om uitgespeelde kansen te creëren. Chelsea gokte ondertussen op de lange bal naar Lukaku.

Het overlevingsplan dat Tuchel halverwege had uitgedokterd, bleek uitstekend in elkaar te zitten. Liverpool bleef druk houden op het doel van Chelsea, maar slaagde er niet in om de uitstekend keepende Mendy in verlegenheid te brengen. Salah kreeg nog een kansje, maar kreeg de bal voor zijn mindere rechtervoet. Zijn slappe rollertje bleek meteen het laatste wapenfeit van The Reds

Door het gelijkspel komen Liverpool en Chelsea net als Everton en West Ham United op zeven punten uit drie wedstrijden. Tottenham Hotspur is de enige club die na drie duels nog de volle buit kan halen. Spurs komt zondag thuis in actie tegen Watford.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
5
Arsenal
38
22
3
13
61-48
+13
69
6
Manchester United
38
16
10
12
57-57
0
58
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.