'Chelsea maakte van Potter duurste trainer ooit'

Reacties

Het lijkt erop dat Graham Potter afgelopen zomer de duurste trainer aller tijden werd. Die informatie komt voort uit jaarcijfers van zijn voormalige club Brighton & Hove Albion.

'Chelsea maakte van Potter duurste trainer ooit'
© Pro Shots

Chelsea blijkt ruim 24 miljoen euro overgemaakt te hebben naar Brighton om Potter los te weken in het begin van september vorig jaar. 'Op 18 september 2022 was de club verheugd om de aanstelling van Roberto De Zerbi bekend te maken na het vertrek van Graham Potter naar Chelsea enkele dagen eerder voor een transfersom van 21,5 miljoen pond', valt te lezen in de jaarrekening.

Julian Nagelsmann zit in ieder geval niet ver af van de prijs die Chelsea betaalde voor Potter. De trainer van Bayern München werd ook voor ongeveer 24 miljoen euro overgenomen van RB Leipzig in de zomer van 2021.

Het is niet voor het eerst dat Chelsea flink spendeert aan een manager. In 2011 namen de Londenaren André Villas-Boas voor 14,5 miljoen euro over van FC Porto. Andere dure trainersdeals uit het verleden zijn die van Brendan Rodgers van Celtic naar Leicester City (tien miljoen euro) in 2019 en Ruben Amorim van Braga naar Sporting Portugal (9,7 miljoen euro) in 2020. Beide trainers zijn nog bij hun werkgevers actief.

Onder Potter beleefde Chelsea nog niet het gewenste succes in de Premier League. Daarin staan The Blues momenteel tiende. In de Champions League kruist het binnenkort de degens met Real Madrid in de kwartfinales van het miljardenbal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.