Chelsea legt doelpuntenmachine (20) uit Noorse competitie vast

Reacties

Chelsea heeft de slag om het twintigjarige toptalent David Datro Fofana gewonnen. De Londense topclub legt naar verluidt zo'n tien miljoen euro op tafel voor de aanvaller van Molde FK.

Chelsea legt doelpuntenmachine (20) uit Noorse competitie vast
© Pro Shots

Fofana is geboren in Ivoorkust en werd begin 2021 opgepikt door het Noorse Molde FK. Daar maakte hij dit seizoen grote indruk door in negentien basisplaatsen en vijf invalbeurten vijftien keer het net te vinden en drie assists te geven. Zo maakte hij gemiddeld elke 112 minuten een doelpunt dit seizoen en dat werd ook in het buitenland opgemerkt.

De centrumspits, die ook als buitenspeler uit de voeten kan, lag nog twee jaar vast in Noorwegen. Er was veel interesse in Fofana en Chelsea heeft de race nu gewonnen. 

Chelsea draait tot op heden een kleurloos seizoen en staat momenteel achtste in de Premier League. Van de ploegen uit de toptien scoorden The Blues het minst vaak, waardoor zij naarstig op zoek zijn naar doelpuntenmakers. Zo zou Chelsea ook dicht bij het binnenhalen van Bundesliga-topscorer Christopher Nkunku zijn.

Spelersprofiel

D. Fofana


Geboortedatum:
22 december 2002
Leeftijd:
21
Nationaliteit
Ivoorkust
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Burnley
Nationaal team:
Ivoorkust Onder 23
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.