Chelsea imponeert met tien en bij achterstand

Chelsea heeft duidelijk gemaakt niet van plan te zijn de competitie nog spannend te maken. De koploper van het Premiership startte aarzelend thuis tegen West Ham United maar herstelde zich uitstekend toen het achter stond en met tien man kwam te spelen (4-1).

Chelsea imponeert met tien en bij achterstand

In de eerste twintig minuten oogde de ploeg van José Mourinho kwetsbaar en weinig geïnspireerd. West Ham nam zelfs een voorsprong toen James Collins uit een hoekschop knap raak kopte. Bovendien kreeg Maniche in de zeventiende minuut rood omdat hij onbeheerst doorhaalde op zijn tegenstander.

Uiteraard was Chelsea het niet eens met de rode kaart, de zesde in 2006 alweer. De woede had in ieder geval een positief effect op het spel van The Blues. Vol overtuiging belegerde Chelsea het doel van de Londense buurman. Goals van Didier Drogba, na een fraaie opening van Frank Lampard, en de 2-1 van Hernan Crespo, die een schot van Drogba binnenwerkte, waren de beloning.

Na rust voerde Chelsea de score verder op. John Terry sloeg uit de rebound toe toen William Gallas' schot van de lat terugkwam en Gallas gaf van dichtbij zelf het laatste zetje na een scrimmage voor het doel. Arjen Robben startte op de bank en viel in de tweede helft in.

Met de winst doet Chelsea mogelijk goede zaken. Mocht Manchester United punten verliezen tegen Arsenal, is de tweede landstitel op rij weer zo goed als binnen. <i>De aanhang van West Ham geeft hoge cijfers na een duikelpartij van Drogba</i>

Bekijk hier al onze video's