Chelsea-huurling Fofana weigert eigen trainer hand te geven bij dolend Union

Reacties

David Datro Fofana heeft zich in de nesten gewerkt bij Union Berlin. De huurling van Chelsea weigerde dinsdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Napoli de hand van zijn trainer Urs Fischer te schudden en moet op gesprek komen.

Chelsea-huurling Fofana weigert eigen trainer hand te geven bij dolend Union
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
0 - 1
Napoli
Napoli

Met een 1-0 achterstand haalde Fischer de Ivoriaan naar de kant. Het werd pijnlijk duidelijk dat Fofana absoluut niet blij was met zijn wissel. Zijn trainer stond hem met uitgestoken hand op te wachten, maar de aanvaller weigerde hem de hand te schudden en liep hem straal voorbij.

Zijn ploeggenoten probeerden hem tot bedaren te brengen. Op de bank sloeg Rani Khedira een arm om hem heen en technisch manager Oliver Ruhnert ging het gesprek met hem aan. Op de persconferentie na afloop werd Fischer naar het moment gevraagd. 'Er komt een gesprek', liet de Zwitser kort weten. 'Maar ik vind het raar dat dit de eerste vraag is die ik krijg na zo'n geweldige wedstrijd van ons.'

Fischer deelde zelfs nog complimenten uit aan het aanvalsduo, dat bestond uit Fofana en Sheraldo Becker. 'Zij deden het heel goed, maar moeten wel fris blijven.' Door de verliespartij blijft Union Berlin puntloos in de Champions League. Daarnaast staat het in de Bundesliga nét boven de degradatiestreep. Union heeft nu negen wedstrijden op rij verloren.

In de nacht kwam Fofana zelf ook nog met een reactie op het incident. Via Instagram bood hij zijn excuses aan. 'Ik wil mijn excuses aanbieden aan de club, de coach, mijn teamgenoten en de fans voor mijn gedrag tijdens de wissel. Dit gebaar was niet opzettelijk en vertegenwoordigt op geen enkele manier mijn houding. Dit alles kwam voort uit frustratie, omdat ik het team wilde helpen aan een resultaat.'

UEFA Champions League

Stand Groep C UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
6
6
0
0
16-7
+9
18
2
Napoli
6
3
1
2
10-9
+1
10
3
Sporting Braga
6
1
1
4
6-12
-6
4
4
Union Berlin
6
0
2
4
6-10
-4
2
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.