Chelsea en Manchester City spelen doelpuntrijk gelijk

Manchester United kan op gelijke hoogte met koploper Chelsea. De Londenaren kwamen in eigen huis niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Everton. Manchester City speelde met dezelfde cijfers gelijk in het duel met Bolton Wanderers.

Chelsea-Everton 3-3Chelsea kende een inspannende middag tegen Everton, waar John Heitinga centraal in de defensie speelde. De koploper in de Premier League kreeg te maken met een fanatieke tegenstander en een forse dosis pech. Elf minuten na aftrap keek de ploeg tegen een achterstand aan. Louis Saha kopte op de paal en via de rug van de Londense keeper Petr Cech kwam de 1-0 tot stand.

Via een mooie aanval maakte Chelsea gelijk. Didier Drogba was het eindpunt, Frank Lampard de aangever. In de 23ste minuut leek de ploeg van Carlo Ancelotti de boel helemaal op de rails te hebben. Op aangeven van de goed het overzicht behoudende Branislav Ivanovic maakte Nicolas Anelka de 2-1.

Terwijl Chelsea uitstraalde dat de rust al was aangebroken, bracht Ayegbeni Yakubu van dichtbij The Toffees weer op gelijke hoogte. Maar binnen het uur tekende Drogba voor zijn tweede. Ook deze treffer had Ivanovic als voorbereider. Nog geen vijf minuten later was het evenwicht weer hersteld, en 3-3 zou tevens de eindstand zijn.

Drogba probeerde een hoekschop weg te koppen, maar mikte op het hoofd van Saha. De bal verdween met een onhoudbare boog over Cech in het doel. De koploper gooide alles op de aanval en creëerde diverse kansen, maar Everton-doelman Tim Howard bleek een grote sta-in-de-weg.

Na de nederlaag vorige week bij Manchester City (2-1) pakte Chelsea tegen Everton slechts een punt. Manchester United kan met een zege op Aston Villa op gelijke hoogte komen.

Tottenham Hotspur-Wolverhampton Wanderers 0-1Tottenham Hotspur was de veel betere ploeg in het duel met Wolverhampton Wanderers. Een vroege kopgoal van Kevin Doyle, op aangeven van Nenad Milijas, wist de ploeg echter niet meer weg te werken. De ploeg van Harry Redknapp kreeg diverse mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar Jermain Defoe, Robbie Keane en Giovanni Dos Santos misten prima kansen.

Bolton Wanderers-Manchester City 3-3In een prachtige wedstrijd kwam Manchester City telkens terug van een achterstand. Ivan Klasnic opende na elf minuten de score, terwijl de Kroaat zich in buitenspelpositie leek te bevinden. Binnen het half maakte Carlos Tévez gelijk. De Argentijn mocht niet klagen dat zijn schot onderweg van richting werd veranderd.

Op slag van rust bracht Gary Cahill Bolton weer op voorsprong. Het antwoord van The Citizens viel ook nog in het eerste bedrijf. Micah Richards scoorde met een handigheidje. Nadat Klasnic City in de 53ste minuut weer in de achtervolging had gedrongen, kreeg Craig Bellamy zijn tweede gele kaart. De aanvaller van Manchester had een schwalbe gemaakt. Een kwartier voor tijd maakte Tévez met een afstandsschot toch nog gelijk voor Manchester City .