Chelsea cancelt kampioensfeest na aanslag Manchester

Reacties

Chelsea heeft het kampioensfeest gecanceld naar aanleiding van de aanslag op de Manchester Arena van maandagnacht. De Londense club vindt het ongepast en zal bovendien rouwbanden dragen tijdens de FA Cup-finale tegen Arsenal.

Chelsea cancelt kampioensfeest na aanslag Manchester

Na overleg met de gemeente en de politie heeft Chelsea besloten dat het beter is zondag geen kampioensfeest te vieren. Maandagnacht was er een aanslag op de Manchester Arena bij een concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande. De aanslag kostte 22 mensen het leven.

In een statement laat Chelsea weten dat de toegenomen dreiging ook een rol speelt bij het cancelen van het evenement. Een festiviteit zonder tickets, zoals een kampioensfeest, is bijna niet te reguleren door de regering.

Chelsea speelt zaterdag de FA Cup-finale tegen Arsenal (18.30 uur). Bij deze wedstrijd draagt de club uit respect rouwbanden. Bovendien doneren The Blues een bedrag aan een goed doel. De formatie van Antonio Conte probeert zaterdag beslag te leggen op de tweede prijs van het seizoen.

Arsenal
In het Emirates Stadium zou de einstrijd om de FA Cup op grote beeldschermen worden uitgezonden, maar ook dit evenement gaat niet door. Een eventueel feest bij winst van Arsenal gaat bij voorbaat niet door. Ook deze beslissing is in goed overleg met de politie genomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.