Chelsea blijft in spoor koploper City na simpele zege

Chelsea houdt koploper Manchester City in het vizier. Zaterdag werd van Everton zonder moeite gewonnen: 3-1. Daniel Sturridge was trefzeker voor Chelsea, terwijl Royston Drenthe van zich liet spreken met een assist.

Chelsea blijft in spoor koploper City na simpele zege

Everton verweerde zich goed het eerste half uur. Daarna moest het toch toegeven aan de kracht van The Blues. Een voorzet van Ashley Cole werd hard binnen gekopt door Sturridge. De aanvaller bracht daarmee zijn totaal op vier, hetzelfde aantal als Fernando Torres, Nicolas Anelka en Didier Drogba tezamen.

Vlak voor rust verdubbelde John Terry de score. In de tweede helft ging Everton brutaal op zoek naar de aansluitingstreffer. Het resulteerde in een schot op de paal. Een kwartier later zette Ramires de score met een intikker op 3-0 en was het afgelopen voor The Toffees.

Wel konden de bezoekers wat terug doen. Op aangeven van Drenthe verzorgde Apostolos Vellios de eretreffer. Everton staat op de twaalfde plaats, maar kan zondag worden ingehaald door een handvol clubs. Chelsea staat drie punten achter koploper Manchester City.

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's