'Chelsea bewaart klapstuk voor het laatst en wil Engels transferrecord breken'

Reacties

Chelsea zet alles op alles om Enzo Fernández deze maand nog binnen te halen. Volgens The Athletic en The Guardian is het bod op de middenvelder van Benfica inmiddels verhoogd naar 120 miljoen euro. Als deze transfer doorgaat, wordt Fernández de duurste aankoop ooit van een Engelse club.

'Chelsea bewaart klapstuk voor het laatst en wil Engels transferrecord breken'
© Pro Shots

Het Britse transferrecord staat nu nog op naam van Jack Grealish, die voor ongeveer 118 miljoen euro van Aston Villa naar Manchester City ging. Als het aan Chelsea ligt, gaat dat record uit de boeken. Fernández heeft een gelimiteerde afkoopsom van 120 miljoen euro in zijn contract staan, maar Benfica moet nog wel akkoord gaan met de door Chelsea voorgestelde betalingsregeling.

Chelsea zit al de hele maand achter de 22-jarige Fernández aan, maar trof in Benfica een onderhandelingspartner die helemaal niet van plan was om te onderhandelen. Meerdere aanbiedingen van de Engelsen werden afgewezen, waardoor Chelsea nu toch besloten heeft om maar over de brug te komen. Het wachten is op een reactie vanuit Portugal.

Voor Chelsea moet de komst van Fernández het slotstuk worden van een krankzinnige transferwindow. De Londenaren haalden eerder deze maand al Mykhaylo Mudryk (Dinamo Kiev), Benoit Badiashile (AS Monaco), Noni Madueke (PSV), Andrey Santos (Vasco da Gama), David Fofana (Molde FK), Joao Félix (gehuurd van Atlético Madrid) en Malo Gusto (Olympique Lyon) binnen. Laatstgenoemde maakt het seizoen op huurbasis nog af in Frankrijk.

Fernández staat pas sinds de zomer onder contract bij Benfica, dat naar verluidt veertien miljoen euro betaalde voor de middenvelder aan River Plate. Hij speelde tot dusver 29 wedstrijden voor de Portugese topclub. In december werd Fernández als basisspeler van het Argentijnse elftal wereldkampioen.

Via VI PRO lees je meer over de transferwindow van Chelsea:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.