Chaos in Brescia: ontslagen Inzaghi sluit vrede en keert direct terug

Reacties

Brescia nam zaterdag na het doelpuntloze gelijkspel tegen Cosenza afscheid van Filippo Inzaghi. Zondag zit tijdens het thuisduel met Alessandria de 'nieuwe' trainer op de bank. Zijn naam? Filippo Inzaghi.

Chaos in Brescia: ontslagen Inzaghi sluit vrede en keert direct terug
© Pro Shots

In het noorden van Italië speelde zich deze week een heuse soap af. Na de uitwedstrijd tegen Cosenza (0-0) zette eigenaar Massimo Cellino de voormalig goaltjesdief van AC Milan enigszins verrassend op straat. Inzaghi is met Brescia verwikkeld in de strijd om promotie naar de Serie A, maar zou een andere blik op de toekomst hebben dan Cellino.

Voor Cellino was dat reden genoeg om Inzaghi uit zijn functie te zetten en Diego López naar voren te schuiven als zijn vervanger. De Uruguayaan zette zondag voet op Italiaanse bodem, terwijl Inzaghi zijn persoonlijke bezittingen ophaalde bij de club. Dankzij een bemiddelingsactie van technisch directeur Francesco Marroccu en een statement van de supporters van de club - die het niet eens waren met het besluit van Cellino - werd het ontslag van Inzaghi echter nooit bekrachtigd.

Enthousiast
Tijdens het door Marroccu geïnitieerde gesprek tussen Cellino en Inzaghi gaf de voormalig international aan de volle overtuiging te hebben Brescia naar de Serie A te kunnen loodsen. De achterstand op plek twee, die rechtgeeft op directe promotie, bedraagt slechts een punt. Ook Cellino sloot de ontmoeting enthousiast af en zo gebeurde het dat Inzaghi woensdag alweer terugkeerde in zijn 'oude' functie. De 48-jarige oefenmeester betrad even na drieën het trainingsveld en nam de training, die onder leiding van wedstrijdanalist Simone Baggio al was begonnen, meteen over.

Zondag speelt Brescia de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Alessandria en zit Inzaghi gewoon weer op de bank. En López? Die koos eieren voor zijn geld en leverde zijn contract meteen weer in.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.