Champions League-zege Liverpool smaakt naar meer voor Lijnders

Reacties

Pepijn Lijnders hoopt dat het winnen van de Champions League het begin van een tijdperk markeert waarin Liverpool nog meer hoofdprijzen aan zijn rijkgevulde palmares toevoegt. De Nederlandse assistent van manager Jürgen Klopp spreekt van een droom die uitkomt.

Champions League-zege Liverpool smaakt naar meer voor Lijnders

'Ik ben zo trots dat we de Cup met die Grote Oren gewonnen hebben. Om die mee terug te nemen naar Liverpool, droom je van als je jong bent', zegt Lijnders op de website van Liverpool, waar hij afgelopen zomer na een korte uitstap als hoofdtrainer van NEC weer in de armen werd gesloten door Klopp als diens eerste assistent.

Een jaar later deelt Lijnders in het succes van The Reds. 'Ik wil deze beker opdragen aan team spirit, het belangrijkste ingrediënt. We zijn samen zover gekomen en dat is niet altijd makkelijk geweest, maar als ik hier sta tussen deze spelers en trainers en naar al deze fans kijk, kan ik het nauwelijks geloven', sprak de 36-jarige coach tijdens de huldiging.

Nu Liverpool zijn eerste prijs sinds 2012 (de League Cup) te pakken heeft, hoopt Lijnders dat de club door kan pakken. 'Ik zou tegen iedereen willen zeggen: hou dit gevoel, dit verlangen, deze passie en deze ambitie komend seizoen vast. Zoals ik al zei: je hebt het recht om ambitieus te zijn en, wauw, deze jongens hebben alles verdiend.'

De euforische assistent van Klopp is onder de indruk van de winnaarsmentaliteit waarmee Liverpool de finale inging en won. 'Finales zijn er om te winnen en dat hebben we gedaan. Nu heb ik nog één boodschap namens ons voor de voetbalwereld: we hebben heel Europa veroverd en we zullen niet meer te stoppen zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.