Champions League keert mogelijk terug in Hamburg: maar niet voor HSV

Reacties

Hamburger SV is vrijdagavond begonnen aan zijn zesde opeenvolgende seizoen in de Tweede Bundesliga. Toch is het goed mogelijk dat er dit seizoen ook Champions League-voetbal in het Volksparkstadion gespeeld wordt.

Champions League keert mogelijk terug in Hamburg: maar niet voor HSV
© Pro Shots

Shakhtar Donetsk is op zoek naar een stadion voor zijn Europese thuiswedstrijden en heeft Hamburger SV benaderd. Dat heeft de Duitse club bevestigd aan BILD. Shakhtar kan vanwege de Russische invasie in Oekraïne niet in het eigen stadion Europese tegenstanders ontvangen.

Vorig seizoen speelde Shakhtar zijn Europese thuiswedstrijden in Warschau. Legia Warschau speelt in het nieuwe seizoen echter ook Europees voetbal: de Poolse club zit in de tweede voorronde van de Conference League. Bovendien zijn er al een aantal concerten gepland in het stadion van Legia.

Mogelijk wijkt Shakhtar voor zijn Champions League-wedstrijden dus uit naar Hamburg. De laatste keer dat er Champions League-voetbal te zien was in het Volksparkstadion was in december 2006. De ploeg van Thomas Doll won toen met 3-2 van CSKA Moskou.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.