Chamakh zorgt met eigen doelpunt voor zege Marseille

Girondins Bordeaux heeft verzuimd in te lopen op Olympique Lyon. Dankzij een eigen doelpunt van Marouane Chamakh verloor Bordeaux met 1-0 van Olympique Marseille.

Bordeaux had in de eerste helft de grootste kansen, maar verzuimde de score te openen. In de tweede helft kwam de thuisclub meer in de wedstrijd, maar ook de ploeg van trainer Erik Gerets wist niet tot scoren te komen. Maar Bordeaux-aanvaller Chamakh scoorde echter in het verkeerde doel, waardoor Marseille de overwinning in de schoot geworpen kreeg.

Tien minuten voor tijd werd ten onrechte de 2-0 van l'OM afgekeurd, nadat Ulrich Ramé had geblunderd. De doelman kreeg echter hulp van een assistent-scheidsrechter, die de treffer afkeurde. In de resterende tijd zorgde Ramé er met enkele geweldige reddingen voor dat Marseille de wedstrijd niet besliste, maar zelf werd Bordeaux ook niet meer gevaarlijk.

Regerend landskampioen Olympique Lyon profiteert optimaal van de nederlaag van Bordeaux. L'OL vergrootte de voorsprong op Bordeaux tot drie punten. Marseille heeft een punt minder dan Bordeaux en Paris Saint-Germain, waardoor het vierde staat in de Ligue 1.