Centrale rol Stengs bevalt AZ-trainer Pascal Jansen goed

Reacties

Calvin Stengs geldt bij AZ weer als belangrijke kandidaat voor de nummer 10 positie. Door de enkelblessure van Dani de Wit is er een vacature op die plek. Stengs vulde die rol in het verleden al vaker in en afgelopen zondag, tegen FC Twente, keerde de rechtsbuiten terug in de as.

Centrale rol Stengs bevalt AZ-trainer Pascal Jansen goed
© Pro Shots
AZ
AZ
5 - 3
Willem II
Willem II

'Dat is me goed bevallen', zegt trainer Pascal Jansen in de aanloop naar het competitieduel met Willem II van komende zondag. 'Calvin kan op die positie van enorme waarde zijn voor het team.'

De wijze waarop AZ in Enschede op voorsprong kwam, geldt daarbij als voorbeeld. Stengs lanceerde Myron Boadu met een dieptepass, waarna de centrumspits een strafschop forceerde, die door Teun Koopmeiners werd benut. Het was de opmaat voor de eerste zege sinds Jansen het stokje overnam van de ontslagen Arne Slot. 'Calvin moet veel aan de bal komen en zijn creativiteit de vrije loop kunnen geven', vindt Jansen. 'Dat lukt vooral in de as. Maar we zullen per wedstrijd bekijken wie we op welke positie nodig hebben.'

Vorig seizoen speelden Yuki Sugawara of Dani de Wit op de rechterflank, als Stengs een centrale rol kreeg toebedeeld. Inmiddels heeft AZ ook andere opties, na de doorbraak van Zakaria Aboukhlal en de aankoop van Jesper Karlsson, die op beide flanken kunnen spelen. Bovendien is Sugawara nodig op de rechtsbackpositie, als vervanger van de geblesseerde Jonas Svensson.

Vlaar
Vanuit de ziekenboeg kreeg Jansen goed nieuws over Ron Vlaar. De 35-jarige centrumverdediger kon deze week eindelijk weer aansluiten bij de groepstraining. Op korte termijn hopen de Alkmaarders dat Jordy Clasie hem daarin volgt.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.