Celtic wint dankzij Nakamura en Vennegoor

Celtic had een makkelijke middag op bezoek bij Dundee United. Mede dankzij een scorende Jan Vennegoor of Hesselink won de Schotse kampioen met 4-1.

In de eerste 45 minuten hadden de mannen van Gordon Strachan het nog te stellen met de thuisploeg, die ietwat gelukkig op voorsprong was gekomen via Noel Hunt. Zijn schot glipte door de handen van doelman Artur Boruc in het doel: 1-0.

Maar vlak voor rust tikte Shunsuke Nakamura de gelijkmaker op het scorebord, waarna Celtic niet meer in problemen kwam. Het was sowieso de middag van de Japanner, die na rust ook de 1-2 binnentikte en met een prachtige uithaal de eindstand op 1-4 bepaalde. Vennegoor tekende voor de derde treffer. De Tukker scoorde op aangeven van Shaun Maloney.

Celtic, waar Vennegoor en Evander Sno beiden in de basis startten, neemt met 26 punten uit tien duels de koppositie in van de Schotse Premier League. Dundee United bezet de voorlaatste positie met acht punten.