Celtic mengt zich in strijd om Feyenoord-bankzitter Tapia

Reacties

Renato Tapia kan Feyenoord in de komende weken achter zich laten. De middenvelder staat nadrukkelijk in de belangstelling van de Schotse topclub Celtic. Ook Rangers zou de verrichtingen van de Peruviaan volgen.

Celtic mengt zich in strijd om Feyenoord-bankzitter Tapia
© Pro Shots

De 24-jarige Tapia is bij Feyenoord in het bezit van een aflopend contract en de Rotterdammers willen hem deze maand dan ook graag verkopen om zo nog een transfersom op te kunnen strijken. De international van Peru staat zelf ook open voor een transfer, omdat hij in De Kuip geen basisspeler is.

Bij Celtic is men op zoek naar versterking nu het seizoen niet loopt zoals verwacht. De groen-witten zijn weliswaar koploper in het Premiership, maar staan op basis van verliespunten een punt achter op aartsrivaal Rangers FC. Om de titel toch te prolongeren mengt de club zich op de transfermarkt en Tapia wordt gezien als een belangrijke kandidaat om het middenveld een impuls te geven.

Feyenoord nam Tapia medio 2016 voor anderhalf miljoen euro over van FC Twente. De middenvelder gold destijds als een groot talent, maar slaagde er bij de Eredivisie-topclub niet in uit te groeien tot een vaste basiskracht. Vorig seizoen werd hij in de tweede seizoenshelft verhuurd aan Willem II, waar hij een sterke indruk maakte. Tapia werd eerder in verband gebracht met onder meer Boca Juniors en Real Betis.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.