Celtic door, United moet nog aan de bak

Celtic-Manchester United 1-0

Celtic heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Champions League. Door een 1-0 winst tegen Manchester United houden de Schotten naast FC Kopenhagen tenminste de Engelsen of Benfica onder zich. Geheel verdiend was het niet, want Manchester United heerste op Celtic Park maar vergat te scoren.

Voor de, net als Jan Vennegoor of Hesselink, in de basis gestarte Evander Sno duurde het duel slechts 45 minuten. De middenvelder speelde een ongelukkige eerste helft en bleef in de rust in de kleedkamer achter. Vennegoor mocht wel blijven staan, maar de spits kon geen potten breken.

Ondanks het hoge tempo was het een gezapig potje. Manchester United leek niet de drang te hebben een overwinning te forceren. Buiten een grote kans voor Cristiano Ronaldo, die stuitte op doelman Artur Boruc, schiepen de gasten zich weinig kansen. Aan de andere zijde kreeg Edwin van der Sar vrijwel niets te doen.

Dat veranderde in de 81ste minuut. De Japanner Shunsuke Nakamura had een schitterende vrije trap in huis die over de muur in de kruising belandde. Van der Sar was kansloos: 1-0. Dat het daarbij bleef had Celtic te danken aan Boruc die in de slotfase nog een strafschop van Louis Saha uit de hoek tikte.

Benfica-FC Kopenhagen 3-1Benfica heeft de hoop op de tweede ronde levend gehouden door FC Kopenhagen eenvoudig opzij te zetten. De Portugezen wonnen met 3-1.

Na een kwartier spelen had Benfica de punten al in de tas. Linksback Léo opende de score met een diagonaal schot dat doelman Jesper Christiansen te machtig was. Het was niet de avond van de Deense goalie. Bij de 2-0 van Fabrizio Miccoli liet hij zich verrassen in de korte hoek en bij de derde treffer van de thuisclub stond Christiansen een rebound toe op een schot van Nuno Gomes, waarna Miccoli er 3-0 van maakte.

In de tweede helft liet Benfica de teugels vieren. Kopenhagen mocht nog tegenscoren via Marcus Allbäck, maar verder kwamen de Denen niet. FC Kopenhagen is uitgeschakeld voor de tweede ronde en voor deelname aan de UEFA Cup. Benfica moet op Old Trafford winnen van Manchester United om zich te kwalificeren voor de volgende ronde.