Celtic deelt nieuwe dreun uit aan Rangers

Voor Glasgow Rangers lijkt het haast onmogelijk om de titel met succes te prolongeren. De regerend Schots kampioen kreeg een fors pak slaag van aartsrivaal Celtic: 3-0.

Coach Alex McLeish had Ronald Waterreus weer teruggezet in het doel van Rangers en Stefan Klos weer naar de bank verwezen, maar veel maakte het allemaal niet uit. In de eerste helft speelden The Gers weinig bezield en daarvan maakte Celtic maar al te graag gebruik.

Met Roy Keane op de tribune, profiteerde John Hartson als eerste van de matige defensie van Rangers en knalde in de twaalfde minuut de bal achter Waterreus. Na rust breidden The Bhoys binnen een kwartier de voorsprong uit via een kopbal van Bobo Balde en een intikker vanaf tien meter van Aiden McGeady, die Waterreus onder zijn handen door liet glippen.

Door de nederlaag is de achterstand van Rangers op koploper Celtic gegroeid tot liefst vijftien punten. Bovendien raakte Rangers nog Dado Prso kwijt met een hamstringblessure, die het onzeker maakt of de Kroatische spits in actie kan komen tegen FC Porto.