Celtic behoudt koppositie dankzij winst in Old Firm

Celtic heeft dankzij een 2-0 zege op eeuwige rivaal Glasgow Rangers de koppositie in Schotland weten te behouden. Georgios Samaras was de gevierde man bij de bezoekers. Met zijn eerste twee competitietreffers bezorgde hij zijn ploeg de overwinning.

In de eerste helft lag het tempo als altijd hoog in de beladen Old Firm. Al na enkele minuten was Lee McCulloch namens de gastheren dicht bij de openingstreffer. Zijn kopbal werd met hulp van de lat door Emilio Izaguirre maar ternauwernood uit het Celtic-doel gekopt.

Het eerste doelpunt viel in de tweede helft uit het niets. Samaras bleef koel toen hij op de onnodig uitstormende doelman Allan McGregor af mocht. De Griek omspeelde de Rangers-goalie en bracht zo zijn eigen aanhang in extase.

In de zeventigste minuut zorgde Samaras hoogstpersoonlijk voor een grotere voorsprong. De aanvaller dribbelde het zestienmetergebied van de thuisploeg binnen en werd daarbij gestuit door Madjid Bougherra, die blij mocht zijn dat hij voor de overtreding niet zijn tweede gele kaart kreeg. Samaras verzilverde de strafschop en stelde Rangers zo voor een te zware opgave.

Door de zege blijft Celtic lijstaanvoerder in Schotland. De voorsprong op Rangers bedraagt vier punten, al heeft de nummer twee nog twee wedstrijden tegoed. Foto: VI Images