'Ceferin stelt gesprekken over omstreden CL-hervorming uit'

Reacties

De gesprekken over de veelbesproken hervorming van de Champions League zijn voorlopig van de baan. Persbureau AP weet dat de UEFA de gespreken met de Europese clubs over de plannen tot nader order heeft uitgesteld, gesprekken die dit jaar sowieso niet meer hervat zullen worden.

'Ceferin stelt gesprekken over omstreden CL-hervorming uit'

Een tijdje geleden werd bekend dat UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin van plan was om de Europese clubtoernooien volledig op de schop te nemen. Voorgesteld is een nieuw piramidemodel met een semi-besloten Champions League en een promotie- en degradatieregeling met de Europa League. Dat plan kwam tot stand na onderhandelingen met de topmensen van de European Club Association (ECA), een organisatie waarin de Europees spelende clubs zijn verzameld.

Daar kwam veel verzet tegen van clubs en bonden, nu zijn de gesprekken voorlopig opgeschort. Eigenlijk was het de bedoeling dat er deze week topoverleg zou plaatsvinden, maar dat gaat niet door. 'Ik heb besloten om de vergadering uit te stellen. Ik zal een nieuwe uitnodiging versturen zodra ik denk dat we klaar zijn voor een zinnige discussie', zo valt te lezen in een e-mail van Ceferin aan ECA-voorzitter Andrea Agnelli en European Leagues-voorzitter Lars-Christer Olsen, die in handen is van AP.

'We zijn momenteel nog bezig met het verzamelen van feedback van de nationale bonden. Daarom heb ik het idee dat verdere discussies nu prematuur zouden zijn. We gaan die feedback en voorstellen van verschillende partijen eerst analyseren', aldus Ceferin.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.