Cavani schiet PSG zonder Van der Wiel langs Valenciennes

Paris Saint-Germain heeft zich woensdagavond na de remise tegen directe concurrent AS Monaco (1-1) in de Franse competitie direct herpakt met een winstpartij. De puissant rijke club uit Parijs bleek te sterk voor Valenciennes. In Stade du Hainaut werd het 0-1.

Cavani schiet PSG zonder Van der Wiel langs Valenciennes

Trainer Laurent Blanc voerde ten opzichte van het duel in eigen huis tegen Monaco een aantal wijzigingen door tegen het laag geklasseerde Valenciennes. Zo mocht Maxwell plaatsnemen op de reservebank, terwijl Gregory van der Wiel helemaal niet werd opgenomen in de wedstrijdselectie.

Zowel Maxwell als Van der Wiel, die werd opgenomen in de voorselectie van Oranje voor de WK-kwalificatieduels met Hongarije en Turkije, speelde zondag nog mee in de wedstrijd uit tegen de Monegasken. Ook zonder de aanvallend ingestelde backs kende een matig spelend PSG weinig moeite met de nummer voorlaatst van Frankrijk.

Voor rust bepaalde Edinson Cavani al de eindstand. De Uruguayaan, die verder erg ongelukkig speelde, werd perfect bediend door zijn aanvalspartner Zlatan Ibrahimovic en verschalkte doelman Nicolas Penneteau met een snoeihard laag schot. Ondanks het duidelijke kwaliteitsverschil lukte het de Parijzenaars niet de winst snel veilig te stellen.

De Franse topclub was veelal in balbezit, maar toonde niet de kracht die het doorgaans wel heeft. Slechts een enkele keer creëerde PSG een uitgespeelde kans, maar bleek het niet meer in staat de marge op te voeren. Door de nipte winst houdt Paris Saint-Germain gelijke tred met Monaco, terwijl Valenciennes blijft steken op de negentiende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen