Cavani neemt sportieve revanche na veelbesproken 'bilprikactie'

Reacties

Uruguay gaat als winnaar van Groep C naar de kwartfinales van de strijd om de Copa América. In de nacht van maandag op dinsdag nam Edinson Cavani sportieve wraak op Chili.

Cavani neemt sportieve revanche na veelbesproken 'bilprikactie'
Chili
Chili
0 - 1
Uruguay
Uruguay

Uruguay en Chili waren allebei al zeker van een plek in de knock-outfase en streden in het Maracanã enkel nog voor de groepswinst. Chili had na twee overwinningen uit de eerste twee speelronden de beste papieren, maar werd nog ingehaald door Uruguay, dat uit de eerste twee wedstrijden vier punten had gehaald. Cavani werd met een rake kopbal de matchwinner.

Daarmee nam de spits van Paris Saint-Germain sportieve revanche. Precies vier jaar geleden stonden Uruguay en Chili ook tegenover elkaar in het toernooi om de Copa América, toen in de kwartfinale. Gonzalo Jara provoceerde Cavani toen door bij een 0-0 tussenstand zijn vinger tussen de billen van de goaltjesdief te prikken. Cavani reageerde met een tikje, werd met rood naar de kant gestuurd en zag zijn ploeg vervolgens met 1-0 verliezen en dus uitgeschakeld worden.

De wedstrijd van vannacht eindigde prettiger voor Cavani, die het met Uruguay in de kwartfinale nu zal opnemen tegen Peru. Chili wacht een ontmoeting met het sterke Colombia, dat zijn drie groepswedstrijden overtuigend won en dit toernooi nog geen enkele tegengoal heeft gekregen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.