Cavani doet weer waar hij voor leeft: doelpunten maken

Reacties

Edinson Cavani had dit kalenderjaar tot nu toe grote moeite het net te vinden voor Paris Saint-Germain. Dat uitgerekend de Uruguayaanse aanvaller matchwinner werd in de achtste finale van de Champions League (2-1), deed hem dan ook goed.

Cavani doet weer waar hij voor leeft: doelpunten maken

Ángel di María zette Cavani in de 78ste minuut met een uitstekende pass vrij voor doelman Thibaut Courtois. De positie waaruit de 29-jarige spits moest toeslaan was nog lastig, maar niet te moeilijk voor Cavani. 'Ik ben erg blij', zei El Matador na de overwinning, waaraan ook Zlatan Ibrahimovic met een doelpunt een bijdrage leverde. 'Wij, de aanvallers, leven bij de gratie van goals. Het maken van doelpunten blaast ons nieuw leven in.'

Om in die beeldspraak te blijven; Cavani was de laatste weken op sterven na dood. Zijn enige doelpunt van dit jaar viel op 3 februari tegen Lorient. In zijn overige zeven optredens bleef een treffer uit, terwijl trainer Laurent Blanc ook niet altijd een beroep op hem deed als basisspeler. Dat was ook dinsdagavond het geval. Koud vier minuten in het veld lachte het geluk Cavani echter toe. 'Dat doelpunt maken was erg belangrijk. De afgelopen periode is moeilijk geweest.'

Ook in zijn derde seizoen in Parijs speelt Cavani nog steeds de tweede viool. Ibrahimovic is nog immer de grote man bij de oppermachtige kampioen van Frankrijk. Waar de 34-jarige Zweed alweer zijn 28ste goal van het seizoen maakte, staat de teller van zijn concurrent en aanvalspartner pas op vijftien. Ook in de historie van het miljoenenbal is het verschil tussen de twee kemphanen groot. Ibrahimovic scoorde 46 keer, Cavani zeventien.

Met dat aantal is de man die in 2013 overkwam van Napoli wel de meest trefzekere Uruguayaan in de Champions League, vóór Luis Suárez (dertien). Veel belangrijker is echter dat PSG uitzicht heeft op een plek bij de beste acht van Europa. 'Dit was een absoluut fantastische avond, de wedstrijd verliep uitstekend', besloot Cavani daarom bij BeIN Sports. Over drie weken zal op Stamford Bridge blijken wat zijn bevrijdende doelpunt waard is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.