Cavani brengt PSG met hattrick dichter bij titel

Paris Saint-Germain heeft uitstekende zaken gedaan in de titelstrijd. De ploeg van trainer Laurent Blanc was veel te sterk voor Guingamp, dat in Parc des Princes met ruime cijfers verslagen werd: 6-0.

Edinson Cavani was de grote man aan de kant van PSG. Al na twee minuten opende hij op aangeven van Serge Aurier, die de geschorste Gregory van Wiel verving, de score. Zeventien minuten later schoot Zlatan Ibrahimovic hoog het tweede doelpunt binnen.

De thuisclub ging op zoek naar meer en in de 52ste minuut maakte Cavani op fraaie wijze het derde doelpunt van avond en vier minuten daarna kopte Maxwell raak. Beide assists kwamen op naam van Ibrahimovic, die in de extra speeltijd de eindstand bepaalde op 6-0. Tussendoor had Cavani nog zijn hattrick voltooid.

Paris Saint-Germain heeft nu zes punten voorsprong op nummer twee Olympique Lyonnais, dat nog drie wedstrijden in actie komt. PSG - dat nog uitkomt tegen Montpellier (uit) en Reims (thuis) - had voor de wedstrijd tegen Guingamp een minder doelsaldo dan Lyon (+39 om +41), maar dat is nu een stuk beter.