Catania-AS Roma gestaakt wegens hevige regenval

In een kletsnat Catania duurde het duel tussen de plaatselijke club en het AS Roma van doelman Maarten Stekelenburg iets meer dan een uur. Zware regenval maakte het veld onbespeelbaar.

Twee kopdoelpunten zorgden voor een tussenstand van 1-1 na dertig minuten. Catania-verdediger Nicola Legrottaglie knikte na 24 minuten een vrije trap van Francesco Lodi achter de kansloze doelman Maarten Stekelenburg. Vier minuten later zorgde Daniele de Rossi op aangeven van Rodrigo Taddei met het hoofd voor de gelijkmaker.

De hevige regenval maakte het beide ploegen na rust onmogelijk nog tot fatsoenlijk spel te komen. De bal rolde nauwelijks nog en alleen een toevalstreffer kon het duel nog beslissen. Scheidsrechter Paolo Tagliavento nam na veel wikken en wegen uiteindelijk het enige juiste besluit en dirigeerde beide ploegen de kleedkamers in. Zeer waarschijnlijk zal het restant van de ontmoeting opnieuw vastgesteld worden. Foto: VI Images