Corona-ellende: 'Koeman heeft Sergi Roberto terug na 26 positieve tests'

Reacties

Het zijn roerige weken geweest voor Sergi Roberto. De als middenvelder opgeleide verdediger van Barcelona moest niet alleen herstellen van een hamstringblessure, maar ook van een coronabesmetting. Wat heet: de Spanjaard testte niet minder dan 26 keer positief, zo melden Spaanse media.

Corona-ellende: 'Koeman heeft Sergi Roberto terug na 26 positieve tests'
© Pro Shots
Granada
Granada
nv
3 - 5
Barcelona
Barcelona

De nu 28-jarige Sergi Roberto speelt al zijn hele leven voor Barcelona, de club waar hij ook werd opgeleid. Aanvankelijk was hij middenvelder, maar de laatste jaren mag hij vooral opdraven als rechtsback. In die rol was hij vorig seizoen nog 27 keer basisspeler in La Liga, maar dit seizoen deed hij in totaal pas acht duels mee. Niet zonder reden.

Zijn laatste optreden dateerde lange tijd van 21 november 2020, de 1-0 nederlaag bij Atlético Madrid. Hij speelde dat duel wel uit, maar later bleek hij tijdens die wedstrijd een hamstringblessure te hebben opgelopen. Zijn afwezigheid werd toen geschat op ongeveer twee maanden, en dat klopte ook: afgelopen zondag maakte hij zijn rentree in de ploeg van Koeman, thuis tegen Athletic Bilbao.

Volgens de Spaanse sportjournalist Xavier Campos (werkzaam bij Esport3) had de revalidatie van Sergi Roberto echter nogal wat voeten in aarde. Normaliter herstellen spelers van Barça op trainingscomplex Ciutat Esportiva, maar dat was voor het kind van de club geen optie. Kort na het oplopen van zijn blessure testte hij namelijk positief op het coronavirus.

Dat niet alleen: er volgden in totaal 26 (!) positieve tests, voordat hij negatief testte. Pas na die 27ste poging mocht hij zich weer melden op de club. Daarvoor moest hij zijn revalidatie thuis doen, met apparatuur die door de medische staf van Barcelona in zijn woning was geïnstalleerd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.